Zserbó golyók
Zserbó golyók
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
2 ek rum
10 ml rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
3 ek sárgabaracklekvár
1 ek porcukor (ízlés szerint)
A bevonáshoz
15 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával (én a rumot kihagytam), puhulni hagyjuk.
Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, vizes kézzel apró diónyi gombócokat formálunk.
Egy sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét az olajjal együtt (célszerű minél kisebb edényt használni).
A dermedt golyókba fogpiszkálót szúrunk, és az olvadt csokiba mártjuk úgy, hogy befedje, majd egy rácsra tesszük szikkadni. 1 adagból nekem 30 db golyó lett!