Zserbó
2015.07.17 07:22
Zserbó
A tésztához:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor
A töltelékhez:
12 dkg darált dió
12 dkg cukor
20 dkg lekvár (lehetőség szerint házi)
Tetejére:
Csokoládémáz
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 3 gombócot formálunk belőle. Ebből lesz a 3 lap. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. Az egyik gombócból tepsi méretű lapot nyújtunk, majd a tepsibe helyezzük. Megkenjünk a baracklekvár felével és rátesszük a cukrozott darált dió felét. Majd jön a következő réteg, erre is lekvárt és diót teszünk. Rátesszük a tetejére a 3. réteg lapot, majd megszurkáljuk villával a tetejét és mehet 180 fokos sütőbe sülni.
Amikor kész, akkor csokoládémázzal vonjuk be a tetejét!