Zsebes zsemle

Zsebes zsemle

A tésztához
1,5 dl langyos víz 
1 dl tej
1.5 ek kristálycukor
1.5 tk só
1 cs szárított élesztő
1/2 dl étolaj
44 dkg liszt

A lekenéshez
étolaj

A tetejére
1 db tojás
reszelt sajt

A tészta hozzávalóiból egy lágy, de nem ragadós tésztán gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára tesszük és 8 darabra osztjuk. Minden darabot kör alakúra nyújtunk, majd megkenjük olajjal, félbe hajtjuk és itt is megkenjük olajjal, majd ismét félbe hajtjuk. 
Sütőpapíros vagy szilikonlapos tepsibe tesszük. A zsemlék tetejét megkenjük tojással majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos előmelegített gőzös sütőben pirosra sütjük.
Ha megsült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Amikor meghűlt, tölthetjük bármivel. Akár felvágottakkal, sajttal, zöldségekkel, de gyrossal vagy hamburgerhússal is.