Virslitorta
Virslitorta
Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
1/2 tk só
1 tojás
0,5 dl víz
A töltelékhez:
3 pár virsli
15dkg kolozsvári szalonna
2 közepes vöröshagyma
2,5 dl tejföl
2 felvert tojás
só, bors
10 dkg reszelt sajt
A tetejére is kb. 10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez:
margarin
liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a felkarikázott virslivel és a langyosra hűlt hagymás szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a reszelt sajtot is.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett formába tesszük.
Az összekevert töltelékmasszát beleöntjük, elsimítjuk,megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.