Virslis virágok

Virslis virágok

Az előző zsemle receptjét használtam a tésztához. Tehát:
50 dkg Dia Wellness liszt (lehet finomlisztből vagy kenyérlisztből is)
2 mokkáskanál só
1 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1,5 ek burgonyapehely
3,5 dl víz (ha nem DW liszt, akkor elég 3 dl is)
1 cs. szárított élesztő élesztő

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát nagyjából 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Amikor megkelt, akkor daraboljuk. (1 adagból kb. 6-7 virág lesz, nekem ez kb.2/3 tészta volt és óriási virslijeim voltak).
A tésztákat olyan hosszúra nyújtjuk, mint a virslink. Beburkoljuk a virsliket a tésztába. A kész rudakat felszeleteljük úgy, hogy az alsó tészta réteget ne vágjuk át. A kis szeleteket elkezdjük kiforgatni egyet jobbra, egyet balra. Mikor kész, akkor szilikonos tepsibe tesszük (vagy sütőpapíros tepsibe). Megkenjük a tetejét tojássárgával és 180 fokos gőzös sütőben szép pirosra sütjük.