Virslis kiflik
2015.07.17 06:37
Virslis kiflik
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 dl tej
2 tkl só
20 dkg margarin
virsli
ketsup, mustár, sajt
Ebből a mennyiségből 15-18 db kifli lesz! A tésztát dagasztjuk, kelesztjünk, majd felezzük. Kör alakúra nyújtjuk és cikkekre vágjuk, mint a pizzát! A cikkek szélesebb részére ketsupöt és mustár teszünk, majd ráteszünk 1-1 db virslit. A szélesebb résztől befelé felcsavarjuk. Tepsibe tesszük, majd a tetejét picit bevizezzük (akár tojással is meg lehet kenni) és megszórjuk reszelt sajttal!
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 dl tej
2 tkl só
20 dkg margarin
virsli
ketsup, mustár, sajt
Ebből a mennyiségből 15-18 db kifli lesz! A tésztát dagasztjuk, kelesztjünk, majd felezzük. Kör alakúra nyújtjuk és cikkekre vágjuk, mint a pizzát! A cikkek szélesebb részére ketsupöt és mustár teszünk, majd ráteszünk 1-1 db virslit. A szélesebb résztől befelé felcsavarjuk. Tepsibe tesszük, majd a tetejét picit bevizezzük (akár tojással is meg lehet kenni) és megszórjuk reszelt sajttal!
