Vargabéles

Vargabéles

50 dkg tehéntúró
15 dkg cérnametélt tészta
1 csomag réteslap 
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 dl tejföl
10 dkg mazsola
15 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
6 dkg vaj
Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük.