Vadkovászos szezámmagos kenyér szénhidrátcsökkentett lisztből

Vadkovászos szezámmagos kenyér szénhidrátcsökkentett lisztből
 
5 dl víz
20 dkg kovász
15 dkg kenyérliszt
55 dkg DW -50 Ch liszt
2 ek fehér szezámmag
2 ek fekete szezámmag
2 ek burgonyapehely
2 ek olivaolaj
1 ek só
Az egészből egy nagyon lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Alaposan dagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Kétszer hajtogatjuk 45 perces pihenőkkel. Utána formázzuk, alaposan kilisztezett szakajtóba tesszük, a szakajtót letakarjuk konyharuhával és betesszük egy zacskóba, hagyjuk ismét kelni. Sütőlapátra tesszük, majd bevágjuk.
A követ előmelegítjük 240 fokos sütőben (legalább 40-50 percig) mellé teszünk egy tálkában vizet, betesszük a kenyeret és sütjük. Mikor szép pirosra sült, akkor rácsra tesszük és lespricceljük hideg vízzel. Hagyjuk kihűlni.