Töltött háromszögek

Töltött háromszögek

A tésztához
3 csomag szárított élesztő
7,5 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1,4 kg búzaliszt (BL55)
1 evőkanál só
3 dl étolaj

A fenti alapanyagokból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Kelesztjük egy órát, majd lisztezett deszkára tesszük. 3 felé osztjuk. Minden gombócot külön-külön kinyújtunk, majd töltjük.
Én a következő töltelékeket csináltam:
1. Krémsajttal megkentem, kockázott bacont rászórtam (kb. 20 dkg-ot) majd 1 nagy fej lilahagymát felkockáztam és azzal is megszórtam.
2. Krémsajttal megkentem, szeletelt kolbásszal kiraktam és pirított hagymával (boltban kapható száraz) megszórtam.
3. Krémsajttal megkentem, sonkát felkockáztam és rászórtam, majd kukoricát is szórtam rá.

A tésztát feltekerjük és és 45 fokban szeleteljük, így háromszögeket kapunk. Szilikonlapos tepsibe tesszük őket, helyet hagyva köztük, majd a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
180 fokos sütőben sütjük.