Töki pompos (Langalló, Kenyérlángos, Kemencés lepény)
2015.07.17 07:17
Töki pompos (Langalló, Kenyérlángos, Kemencés lepény)
Tésztája:
75 dkg finomliszt
5 szem közepes burgonya főzve, összetörve
2 csomag szárított élesztő
3,7 dl langyos víz
1 kk cukor
só ízlés szerint
Ezekből az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd alaposan megkelesztjük.
Amikor megkelt, egy tepsit kiolajozunk és kézzel belenyújtjuk a tésztát. Sütőben vagy kemencében elősütjük. Mikor félig megsült a tészta, akkor a tetejét megkenjük 3,5 dl tejföl és 4 gerezd fokhagyma keverékével. A tejfölre szalonnát (vagy füstölt tarját), lilahagymát és sajtot szórunk. Visszatesszük a sütőbe vagy kemencébe és pirosra sütjük.