Tejkaramella

Tejkaramella

Hozzávalók: (Egy 23 x 27 cm-es tálhoz)
30 dkg vaj
40 dkg barnacukor
3,5 ml tejszín (legalább 35% zsírtartalmú)
1 kis darab vaníliarúd
200 g fehér csokoládé
1 csipet só

A fehér csokoládé kivételével az összes hozzávalót egy dupla falú lábosba mérjük, majd kis lángon összemelegítjük. Ha teljesen homogén a masszánk, akkor a lábosra egy fedőt rakunk, a főzőlapot lecsavarjuk egyészen picire, majd néha-néha átkeverve fél órát rotyogtatjuk a karamellát. Eztán a tűzről levéve picit kihűtjük azt, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét, végezetül az egészet egy sütőpapírral bélelt négyzet alakú tálba öntjük, ahol a karamella szépen megszilárdul.Néhány óra vagy akár egész éjszaka elteltével a karamella szépen vágható lesz. Előbb kifordítjuk a sütőpapír segítségével egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felkockázzuk.