Színes habkarikák

Habkarikák

80 g tojásfehérje
240 g porcukor
1 tk citromlé
4 g étkezési keményítő

Egy tojás kb. 35-42 g között van. 
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett tepsit.
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük.
Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent. Én konkrétan hőmérővel mértem a 60 fokot.
Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, akkor öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük úgy, hogy függőleges csíkokban a habzsák aljától felfelé egyenletes közönként 1-1 színű vastag ételfesték csíkot húzunk. Ezután szedjük bele a habot, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
Kb. 80 fokos sütőben 2-3 (de akár 4 óra alatt is) készre szárítjuk. Akkor jó, ha az alja elválik a szilikonlapról és kemény az alja is teljes egészében!