Svéd ropogós kenyér (nagyon egyszerű, gyors, és isteni finom)

Svéd ropogós kenyér (nagyon egyszerű, gyors, és isteni finom)

2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
1,5 dl teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 dl teljes kiőrlésű zabpehely
1 dl lenmag
1 dl napraforgómag
1 dl szezámmag
1,5 kk só
1 tk sütőpor
1 dl olaj
2 dl víz

 

A szárazanyagokat egy műanyag tálba tesszük, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, ezzel is jól összedolgozzuk. Hagyjuk 30 percet pihenni.
Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát két részre osztjuk és az első adagot két sütőpapír között kinyújtjuk kb. 25x35 cm nagyságúra. Ezután levesszük a felső sütőpapírt és egy éles késsel felszeleteljük a tésztát (vigyázva, hogy a papírt ne vágjuk el.) A sütőpapírral együtt áthúzzuk egy tepsire. Ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is. A sütőbe tesszük őket és 30 percig sütjük. Mikor kész, kivesszük és a tepsin hagyjuk kihűlni. 
Jól zárható műanyag dobozba tesszük.

Készíts ingyenes honlapot Webnode