Sütőben sült fánk
2015.07.17 12:11
Sütőben sült fánk
500 g liszt
30 g friss élesztő
3 dl tej
70 g cukor
50 g vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk! Kelesztjük. Majd lisztezett felületen átgyúrjuk és ismét kelesztjük.
Ezután 2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és letakarva 20 percig kelesztjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.