Sült csülök rozmaringos-hagymás burgonyával
2015.07.15 18:08
Sült csülök rozmaringos-hagymás burgonyával
A csülköt megmossuk és a szőrt leégetjük róla. Feltesszük babérleveles, ételízesítős, sós-borsos vízben főzni. Kb. 2 óra alatt megfőzzük. Amikor kész, kivesszük a vízből és hagyjuk meghűlni. Fokhagymával alaposan megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kicsi köménnyel is. A burgonyát megpucoljuk és felezve feltesszük főni. Mikor már majdnem kész, akkor leszűrjük és a sütőtál aljára borítjuk. Összekeverjük negyedelt vöröshagyma darabokkal. Ráfektetjük a csülköt, majd mellé teszünk 2-3 kisebb ág rozmaringot. 200 fokos sütőben szép pirosra és ropogósra sütjük.