Sokmagvas cipó

Sokmagvas cipó rozskovásszal

20 dkg rozskovász
2,5 dl víz
45 dkg Dia Wellness -50Ch liszt (lehet kenyérliszttel is)
20 g burgonyapehely
20 g olvasztott margarin
10 g só
magvak ízlés szerint (én tettem bele lenmagot, napraforgómagot és tökmagot)
Dagasztógéppel bedagasztottam a tésztát, majd 1,5 órát hagytam kelni. Ismét dagasztottam és ismét pihent 1 órát. Hajtogatás előtt beledagasztottam a magvakat és így is hagytam fél órát kelni. Majd hajtogattam és ismét 1 órán át kelt, majd formáztam és sütőpapíros jénaiba tettem. Itt kelt kb. 2 órát (másfélszeresére kell kelnie). Ezután bevágtam a tetejét és lespricceltem vízzel a tésztát és a jénai tetejét is és betettem a sütőbe.
220 fokos sütőben kezdtem el sütni, majd 30 perc után visszavettem a hőfokot 190 fokra. 50 perc sülés után levettem a jénai tetejét és hagytam tovább sülni.
Amikor kész lett, akkor rácsra tettem, a tetejét lespricceltem hideg vízzel.
Készíts ingyenes honlapot Webnode