Sajtos roló

Sajtos roló

Egy csomag fagyasztott levelestésztát kiolvasztunk, majd enyhén lisztezett deszkán kb 2-3 mm vastagra nyújtunk. Kb 2 cm-es csíkokat vágunk belőle és egy rúdra (régi seprűnyélből is lehet vágni ilyen darabokat, be kell alufóliázni és formának nagyon jó) feltekerjük úgy, hogy vékony csíkban fedje az előző részt. Mikor az összes tésztát feltekertük, akkor körben megkenjük a kis tekercseket felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor kihűlt, akkor a tekercseket leszedjük a rúdról.

Töltelék:
1 nagy poharas joghurtot
5 evőkanál lisztet
4 tojás sárgáját (ha picik a tojások akkor 5-öt)
összekeverünk, majd sűrűre főzünk. Állandóan keverni kell, mert csomósodik és leég. 
Amikor már olyan sűrű, hogyha elhúzzuk a fakanalat, akkor az edény alját látjuk, akkor belekeverünk 20 dkg füstölt sajtot reszelve, 1 púpozott evőkanál mustárt, ízlés szerint sót és borsot, majd utána lezárjuk és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, akkor 30 dkg margarint belekeverünk és mixergéppel jól habosítjuk. (ha túl folyós, akkor teszünk még bele reszelt füstölt sajtot).

Ezzel a krémmel töltjük a tekercseket, majd mindkét végét vékonyra reszelt sajtba mártjuk. Hideg helyen pihentetjük.