Sajtos bagett-zsömik (Limara után szabadon)
2016.05.21 19:40


Sajtos bagett-zsömik (Limara után szabadon)
50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl joghurt
3 dkg élesztő a tejben felfuttatva pici cukorral
2 tk só
1/2 dl olaj
Az egészből egy lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni (kb. 1 óra). Majd 12-13 dkg-os gombócokat formálunk belőle. Ezeket is hagyjuk pihenni kb. 15 percig. Majd minden gombócot kinyújtunk hosszúkásra, félbehajtjuk a tésztát és feltekerjük. Tepsibe tesszük, majd 35-40 percig hagyjuk kelni. Ezalatt bemelegítjük a sütőt 200 fokra (gőzösen). A bagetteket megszórjuk sajttal és alaposan lespricceljük vízzel.
A bemelegedett sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


