Rózsaszín süti

Rózsaszín süti - hagyományos 5 lapos szalakális süti főzött krémmel

Tészta:
70 dkg liszt
8 dkg zsír
25 dkg cukor
2 tojás
3 dl tej
1 üveg vérnarancs aroma
2 dkg szalakáli

Az egészet összedolgozzuk, majd fél órát pihentetjük. Utána 5 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőlük. Minden egyes gombócot tepsi hátulján kinyújtunk, majd 230 fokon hirtelen megsütjük. Néhány perc elég neki.

Krém:
1/2 liter tejet és
12 evőkanálnyi lisztet összeforralunk, addig főzzük, míg egy nagyon sűrű, összeállt masszát kapunk. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben:
50 dkg margarint
50 dkg porcukorral
kicsi vanilia aromával
1 narancs héjával összedolgozunk, habosra keverjük. Beletesszük a kihűlt főzött krémet, majd ezzel is összedolgozzuk.

A lapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is maradjon egy fél adag krém. Ha megkentük a lapokat, összeállítottuk a süteményt és a tetejét is lekentünk krémmel, akkor díszítőcukorral megszórjuk, majd hagyjuk pihenni! Ha visszapuhult a tésztánk, akkor fogyaszthatjuk.