Rakottkel májasan

Rakottkel májasan

A szüleim sosem a hagyományos rakottkelt csinálták, így én is ezt szoktam meg. Ugyan változtattam rajta, de az ízvilág maradt.

A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag szárrészt vékonyítjuk és forró vízben gyorsan megfonnyasztjuk. Rizst előfőzünk, daráthúst (lehet sertés is és lehet pulyka is) kicsi olajon megpároljuk. Sertésmájat ledarálunk és a már megpárolt darálthúsra tesszük.Ezt ismét átsütjük. Borssal, sóval és jó sok majorannával ízesítjük. A már megfőtt rizst belekeverjük a májas húshoz. A töltelék így kész (ízvilágra a májas hurkára hasonlít).
Egy hőálló edényt vékonyan beolajozunk, beleteszünk egy réteg kelkáposztát, ráteszünk egy adag tölteléket, majd ismét káposzta és ismét töltelék és káposztával lezárjuk az egészet. A tetejét alaposan megkenjük tejföllel és már mehet is a sütőbe. Addig sütjük, míg a tejföl szép piros nem lesz! 

Készíts ingyenes honlapot Webnode