Rakott palacsinta kicsit másképp
Rakott palacsinta kicsit másképp
A recept alapötletét itt a facebookon láttam. Kicsit átalakítottam és ez lett belőle :
Sütöttem kb. 40 db palacsintát (bocsi, nagyétkű a család) grin hangulatjel
A felét az eredeti receptben talált töltelékkel töltöttem meg, annyi különbséggel, hogy én kandírozott citrusokat raktam a túróba grin hangulatjel
Az eredeti töltelék:
50 dkg házi túró
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
6-8 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
Az áfonyát vízbe áztatjuk, amíg a tölteléket készítjük.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és -levet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal habosra keverjük és a túróhoz adjuk.
Az áfonyát lecsepegtetjük és a fehérjehabbal együtt a tojásos túrómasszához forgatjuk.
A palacsinták másik felét házi baracklekvárral töltöttem meg.
A krémmel megtöltjük a palacsintákat, szorosan feltekerjük, félbevágjuk és egymáshoz képest kicsit eltolva, vágott végükkel felfelé, vajjal kikent hőálló tálba rendezzük.
Öntet:
2 tojás
4 ek cukor
2 dl tej
2 csomag vaniliáscukor
Az öntethez a tojást összekeverjük a kétféle cukorral és a tejjel, és meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Ezután süthető fehér- és barnacsokival szórtam meg a tetejét.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.