Puncs szelet
Puncs szelet
12 tojásból piskótát sütöttem:
12 tojás fehérjét kemény habbá vertem
beletettem 12 evőkanál cukrot
majd a 12 tojássárgáját
és végül lassan hozzákeverve
12 evőkanál lisztet.
Két nagy tepsiben vékony lapot sütöttem.
Az egyik lapot elfeleztem, ez lesz a sütemény teteje és alja.
A másik lapot összetörtem és egy tálba tettem.
40 dkg cukorból és 4 dl vízből sűrű szirupot főztem. Amikor megfőtt tettem bele piros ételfestéket. Teszünk bele ízlés szerint rumaromát is. A sziruppal leöntjük az összetörögetett piskótát.
Az alsó lapnak meghagyott piskótát megkenjük baracklekvárral. Erre rakjuk a szirupos piskótamasszát, alaposan lenyomkodjuk, majd a felső lapnak készült piskótalapot is megkenjük lekvárral és a szirupos piskótarétegre tesszük.
Valamilyen súllyal (tányér, tál, bármi súly) lenyomatjuk a piskótánkat. Hagyjuk kihűlni. Amikor kész, bevonjuk a tetejét cukormázzal. hagyjuk megdermedni és szeleteljük.