Piskóta rizslisztből és hozzá diétás kakaóöntet

Piskóta rizslisztből és hozzá diétás kakaóöntet 
(Regenor diétásoknak és gluténérzékenyeknek is)

A piskóta:
6 tojás fehérjét felverünk kemény habbá
Folyamatos keverés mellett belekeverünk 4 evőkanál édesítőszert (én Dia Wellness negyedannyit tettem bele)
Hozzákeverjük a 6 tojássárgát.
Majd óvatos keverés mellett belekeverünk 1/2 csomag sütőport, 1 evőkanálnyi kukorica keményítőt és 6 evőkanálnyi rizslisztet.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben sütjük. A tűpróba itt nagyon fontos, mert magának a piskótának az állaga habkönnyű!!!

A csokiöntet:
8 dl rizstejet felteszünk melegedni
Egy tálba a maradék 2 dl rizstejet és 2 evőkanál cukrozatlan zsírszegény kakaóport összekeverünk. Hozzákeverünk 3 evőkanálnyi édesítőt (én itt is a Negyedannyit használtam), valamint belekeverünk 2 evőkanálnyi kukorica keményítőt. Jól elkeverjük és mikor a rizstej majdnem forr, belekeverjük a kakaós keveréket. Addig főzzük, míg szépen sűrűsödni kezd. (néhány perc)

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode