Pirított hagymás kenyér

Pirított hagymás kenyér

4,5 dl víz
20 dkg öregtészta
10 dkg kovász
25 dkg kenyérliszt
35 dkg félfogós liszt
2 ek burgonyapehely
1 ek só
30 g olvasztott vaj

A fenti hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Hagyjuk duplájára kelni. Majd ismét átgyúrjuk és most csak másfél szeresére hagytam kelni. Hajtogattam, de a hajtogatás közben alaposan megszórtam pirított száraz hagymával. Ismét pihent kb. fél órát, majd ismét hajtogattam hagymaszórással. Ismét pihent egy fél órát. Utána formáztam és sütőpapíros jénaiba tettem. Hagytam duplájára kelni. Bevágtam a tetejét, megspricceltem vízzel, majd a jénai tetejét is vizeztem. 220 fokos sütőben kezdtem sütni, majd 15 perc múlva levettem a hőfokot 190 fokra. Úgy sült szinte a végéig. Az utolsó 10 percre levettem a jénai tetejét, hogy jól piruljon a kenyér! Rácson hagytam hűlni.

Készíts ingyenes honlapot Webnode