Pirított hagymás cipó

Pirított hagymás cipó

Előtészta:
10 dkg kovász
20 dkg kenyérliszt
2 dl víz

Kenyértészta:
előtészta
2 dl víz
350 g DW liszt (vagy kenyérliszt)
3 evőkanál burgonyapehely
2 tk só
2 evőkanál olivaolaj

Az előtésztát bekeverjük, majd egy éjszakára a konyhapulton hagyjuk kelni. Reggel bekeverjük a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni. Ismét átdagasztjuk és beledolgozzuk a pirított hagymát (én a szárított pirított hagymát használtam, amit készen lehet kapni) és ismét duplájára kelesztjük. Hajtogatjuk és fél órát kelesztjük, majd formázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és ismét kelesztjük kb. 30 percet. Bevágjuk, vizezzük a kenyeret és a jénai tetejét is, majd 200 fokos sütőben sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a jénai tetejét és úgy pirítjuk tovább.