Pillekönnyű bögrés fánk

Pillekönnyű bögrés fánk

(1 bögre 2,5 dl)
25 dkg finomliszt (2 bögre)
2 tojás
1 cs sütőpor
4 dl joghurt vagy tejföl (1,5 bögre)
10 dkg cukor (fél bögre)

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Én csak sima kézi habverővel kevertem össze. Egy nagyobb edényben olajat melegítünk, közepesen meleg legyen az olaj, hogy ne süljön túl gyorsan a fánk. Két evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk a fánkokat. Bő mennyiségnek kell lennie az olajnak, mert a fánkok maguktól megfordulnak, így mindkét oldalon rendesen megsülnek és a közepe sem marad nyers.
Ha megsült, lecsepegtetjük és már tálalhatjuk is. Lekvárral, porcukorral, pudinggal isteni finom! smile hangulatjel

Készíts ingyenes honlapot Webnode