Pékkifli
2015.07.17 12:15
Pékkifli
60 dkg liszt
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 dl szódavíz
1 dl olaj
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
a kenéshez:
5 dkg puha vaj
a tetejére.
1 tojássárgája
A fenti hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, dagasztjuk és kb. 1,5 órán át kelesztjük. Majd 12 gombócot formálunk a tésztából, mindegyiket ovális alakban kinyújtjuk, az egyik végét 5 helyen bevágdossuk, a többi részt megkenjük olvasztott vajjal. A vajas résznél kezdve feltekerjük és tepsibe tesszük. Ismét hagyjuk 30-40 percig kelni, majd a tetejét megkenjük tojássárgával és gőzös sütőben 210 fokon kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, akkor kivesszük a sütőből és olajos ecsettel átkenjük.