Pacalpörkölt Ellában

Pacalpörkölt Ellában

 
A pacalt megmossuk és egészben beletesszük az edénybe. Mellé teszünk 3 fej hagymát negyedelve. Felöntjük vízzel (kb. majdnem lepje el a pacalt), majd feltesszük főzni hús programra.
Amikor kész, kiengedjük a gőzt és kivesszük a pacalt. Lehúzzuk a hártyáját (ha van rajta), majd csíkokra vágjuk.
Az Ella edényébe kockára vágott hagymát teszünk (a másfél kg pacalhoz tettem 3 fejnyi vöröshagymát), majd rátesszük a zsiradékot, a csíkokra vágott pacalt, a sót, borsot, majorannát, pici köményt és a pirospaprikát. Az egészet összekeverjük alaposan. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Rátesszük az erős paprikát és feltesszük főni a gépbe inas hús programra. Amikor a program lejár (30 perc), akkor kivesszük a pacalt és tálaljuk!