Ökörszem

Ökörszem

Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkgramm liszt
7 dkg rcukor
1 cs szárított élesztő
2,5 dl tej
5 dkg margarin
csipet só
3 tojássárga

töltelékhez:
80 dkg túró
25 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
2 tojássárga
1 citrom reszelt héja 
mazsola

1 tojás elkeverve az ökörszemek lekenéséhez

A tészta alapanyagaiból közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kelesztjük 1-1,5 órán keresztül. Majd 12 db cipót formálunk belőle, minden cipóra "rátenyerelünk", hogy kilapuljon. Majd egy pohár hátuljával a cipó közepét benyomjuk, ide kerül majd a töltelék.
A tésztát töltjük a kialakított helyen, majd megkenjük a tészta részt tojással és 180 fokos sütőben készre sütjük.