Nutellás hópehely
Nutellás hópehely
20 dkg kovász (vagy 1 csomag szárított élesztő)
3 dl tej
60 dkg DW süteményliszt (vagy finomliszt)
1 evőkanál eritrit (vagy kristálycukor)
7 dkg margarin
3 tojás
Nutella ízlés szerint, de lehet más tölteléket is használni! smile hangulatjel
Az egészből egy lágy de nem ragadós kelt tésztát gyúrunk. 4 -szer dagasztjuk és a dagasztások között 40-45 percet kelesztjük minden alkalommal. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Az első cipót kinyújtjuk, majd a tortaformát ráhelyezve egy kört vágunk ki belőle, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a nutella 1/3-val. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utólsóval pedig befedjük az egészet.
A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.
Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.
Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni.
Sütés előtt megkenjük egy kevés tejjel a tetejét. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.