Narancsos sütőtök krémleves
Narancsos sütőtök krémleves
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 hagyma
3 kanál olaj
1 kanál méz
1,5 dl narancslé
2 db nagyobb krumpli
ételízesítő
só
bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál gyömbérpor (vagy friss, reszelve)
2 dl tejszín
pirított tökmag, napraforgómag
A sütőtököt feldaraboljuk, sütőben puhára sütjük. Amíg puhul, olajon megdinszteljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit, kevergetjuk. Rácsorgatunk 1 kanál mézet, picit karamellizáljuk, utána felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Beleszórjuk a fűszereket, és puhára főzzük a krumplit.
A megsült sütőtökot megpucoljuk, beletesszük a levesbe a narancslével együtt. Botmixerrel pürésítjük, és behabarjuk a tejszínnel. Ha még kell, utána fűszerezünk, pirított baconkockákkal tálaljuk.