Minihamburger
Minihamburger
3 dl tej
1 cs szárított élesztő
2 tk cukor
60 dkg liszt
2 k olívaolaj
1,5 dl kefir vagy tejföl
1 tk só
a tetejére:
1 tojás
különböző apró magok (szezám-, fekete hagymamag, mák)
A tésztát dagasztjuk, kelesztjük, majd nyújtjuk (kb 1 - 1,5 cm vastagra) és pogácsaszaggatóval apró pogácsákat szaggatunk belőle. 1 adagból kb. 50 db lesz. A pogácsákat tepsire tesszük és ismét kelesztjük 15 percig, majd a tetejüket tojással megkenjük, magokkal megszórjuk és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A húst mindenki a maga ízlése szerint tudja megcsinálni. Darálthúst összekeverünk hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, fűszerekkel és kis vékonyka húspogácsákat sütünk forró olajon belőle.
Amikor kész a zsemle és a hús is, akkor összeállítjuk a szokott módon a hamburgereket. (saláta, hús, sajt, uborka, paradicsom...) smile hangulatjel Fogvájóval összefogjuk smile hangulatjel