Medvehagymás-sonkás-sajtkrémes csiga

Medvehagymás-sonkás-sajtkrémes csiga

15 dkg kovász
10 dkg öregtészta
3 dl langyos tej
1 tojás
10 dkg olvasztott margarin
70 dkg Dia Wellness -50Ch liszt
2 evőkanál eritrit
csipet só

Töltelékhez:
Sajtkrém
Sonka
medvehagyma

A kovászt elmossuk a tejben, majd beletesszük az öregtésztát is. Az edénybe mérjük a lisztet is, majd beletesszük az összes többi hozzávalót., A margarin olvasztott legyen, de ne forró!!!
Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni. Nekem kicsivel több, mint 1 óra volt.
Hajtogatjuk a tésztát, és ismét pihentetjük. 
1/2 cm vastagra nyújtjuk és sajtkrémmel vastagon megkenjük, majd megszórjuk kockára vágott sonkával és apróra vágott medvehagymával. 
Feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Szilikonos tepsibe tesszük. Tepsivel együtt egy nagy zacskóba tesszük és így hagyjuk ismét kelni. Amikor látványosan megkeltek a csigák, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütjük.