Medvehagymás dübbincs
2015.07.17 12:19
Medvehagymás dübbincs
Hozzávalók:
-tésztához
60 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
2 tk só
2 ek olívaolaj
2,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
A kenéshez 2-3 evőkanál libazsír és 1 csokormedvehagyma apróra vágva.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd másfél órán keresztül kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor egy lisztezett deszkán átgyúrjuk majd legalább a nagy nyújtódeszka nagyságúra nyújtjuk.
A tésztát megkenjük olvasztott libazsírral, majd megszórjuk medvehagymával. Feltekerjük és tepsibe tesszük, mintha egy kígyót egyengetnénk 3 sorba egy tepsibe. A kezünkkel ellapítjuk a tekercset, majd darabokra szeleteljük. Hagyjuk ismét 15 percet kelni, majd a tetejét megvizezzük. 180 fokos sütőben sütjük. Félidőben ismét megkenjük a tetejét vízzel.