Malacpogácsa

Malacpogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dl langyos tej
1 kiskanál cukor
1 zacskó szárított élesztő
20 dkg vaj
1 tojássárgája
1 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
2 kiskanál só
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás a kenéshez
egész bors a díszítéshez

Az élesztőt felfuttatjuk, a vajat belemorzsoljuk a lisztbe és beleöntjük a tojássárgáját, sót, teljfölt, élesztőt, fokhagymát összenyomva és összegyúrjuk. (ezt én megint egyszerűsítettem, be a kenyérsütőgépbe és ott dagasztottam-kelesztettem)
Lisztezett deszkán nyújtjuk és a reszelt sajt egyharmadával hajtogatjuk. Ezt megismételjük még 3 x. Ezután korongokat szaggatunk belőle, bevágjuk a füleket és visszahajtjuk, egy sokkal kisebb korongból orrot formázunk, az egészet tojással megkenjük és sütőlapra tesszük. Behelyezzük a borsszemeket is. 200 fokon sütjük.