Mákos zebratorta (liszt- és cukormentes)
Mákos zebratorta (liszt- és cukormentes)
Hozzávalók:
50 dkg túró,
10 dkg DW Negyedannyi édesítő vagy 15 dkg nyírfacukor,
40 dkg minél sűrűbb joghurt,
1,5 dl olaj,4 tojás,
15 dkg mák(egész),
1 citrom reszelt héja
A túrót a joghurttal keverjük össze, és botmixerrel egyneműsítsük, hogy ne legyenek majd nagyobb rögök a sütiben. Gépi habverővel keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal, az olajjal, a citromhéjjal, és vegyük ketté a masszát. A legjobb, ha valami műanyag kancsóba, vagy csőrös szájú edénybe öntjük, mert akkor még merőkanálra sem lesz szükségünk. Az egyikbe keverjük bele a mákot.
Most fogjunk egy olyan kapcsos tortaformát, ami nagyon jól zár, tehetünk az aljába sütőpapírt, ha nem tapadásmentes a bevonata.Vajazzuk meg a forma oldalát .Először az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a formába (ha nincs kancsónk, akkor valóban merőkanállal dolgozzunk), majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan klasszul fog mutatni a sütiben.
Ha készen vagyunk, tegyük a sütit 160 fokra előmelegített sütőbe 50 percre a sülni. Ha megsült hagyjuk kihűlni és már tálalhatjuk is smile hangulatjel