Majomkenyér
Limara majomkenyere Heni által kovászossá alakítva és narancslekvárral töltve
Este:
10 dkg kovászt
20 dkg lisztet
2 dl tejet összekeverünk és hagyjuk állni. Ez lesz az előtészta.
Az előtésztához reggel hozzákeverünk 1 dl tejet, 30 dkg lisztet, 1 tojást, 1 csipet sót, 3 ek cukrot és 5 dkg olvasztott vajat. Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, majd fél órás közökkel háromszor hajtogatjuk. Utána kinyújtjuk és felkockázzuk a tésztát. Minden tésztadarabot a kezünkben kihúzogatunk és töltünk. Kis gombócokat formázunk belőlük. Majd olvasztott margarinba mártjuk és cukrozott kakaóporba mártjuk. Ismét hagyjuk legalább 1 órát kelni. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 perc alatt lett nekem kész úgy, hogy félidőben letakartam a tetejét, hogy ne égjen meg! Ha megsült, akkor kifordítjuk egy tálcára és még langyosan fogyasztjuk.