Kovászos fehér kenyér
2015.10.28 12:50
Kovászos fehér kenyér
Előtészta, amit este csinálok meg:
20 dkg kovász
2 dl víz
20 dkg kenyérliszt
Az egészet összekeverem (én kenyérsütőbe tettem dagasztó programra és ottmaradt éjszakára).
Reggel hozzá kell keverni:
1 dl vizet
1 ek kefírt
45 dkg kenyérlisztet
1 evőkanálnyi sót
2 evőkanálnyi oliva olajat
Ismét visszament a kenyérsütőgépbe a dagasztó programra. Amikor az végzett, akkor deszkára tettem, átgyúrtam, majd formáztam és sütőpapíros jénaiba tettem. Rátettem a jénai tetejét és hagytam kelni. Mikor duplájára kelt, akkor bevágtam, megspricceltem vízzel és 200 fokos sütőben ment sülni. A sütés utolsó 10 percére levettem a jénai tetejét, ismét megspricceltem a kenyeret vízzel és hagytam pirosra sülni.