Könnyű citromos szelet
2015.07.17 12:42
Könnyű citromos szelet
25 dkg cukor
4 tojás
csipet só
2 dl olaj
1,5 dl citromlé
30 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
Az alapanyagokat alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült. Nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, mert összeesik a sütemény.
Máz:
2 dkg vajat és 30 dkg porcukrot összekeverünk, majd annyi citromlevet adunk hozzá, hogy sűrű, de jól kenhető mázat kapjunk.
Amikor kisült a sütemény, levesszük róla a sütőpapírt, tálcára tesszük és a tetejét bevonjuk a mázzal. Ahogy hűl a süti, úgy fog megszilárdulni a máz a tetején!