Kombe
Kombe
70 dkg liszt
1 dl víz
1 cs. szárított élesztő, 1 teáskanál cukor
3,5 dl tej
1 kávéskanál só
Az egészből tésztát gyúrunk, majd 3 részre osztjuk. Mindhárom darabot kör formájúra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük 10 dkg olvasztott margarin és 5 evőkanál olaj keverékének a felével.
Rátesszük a másik lapot.
Egy vödrös tejföl feléből, egy kis fej lilahagymából (apróra vágva), és 20-30 dkg bármilyen felvágottból tölteléket készítünk. Én tettem bele még kukoricát is.
Ezt a tölteléket rákenjük a második lapra és beborítjuk a harmadik lappal. Ennek a tetejét ismét megkenjük a margarinos olajjal. A tészták két végé behajtuk feléig, majd a másik két végét is. (Normál tészta hajtogatás. ) A kész tésztát a hajtogatott felével alulra tepsire tesszük. A tetejét középről kifele bevágdossuk és megkenjük tojással, majd megszórjuk magokkal. 180 fokos sütőben sütjük.