Kínai pirított tészta
2015.07.17 12:39
Kínai pirított tészta
1 csomag kínai "tojásos" tésztát kifőzünk sós vízben (al dentére)
a wokban olajat hevítünk, ráteszünk 1 maroknyi vékony csíkokra vágott fejeskáposztát, 1 fej felaprított vöröshagymát, 1 sárgarépát vékony csíkokra vágva és pirítjuk. Mikor már a zöldségek átpuhultak, de még valamennyire ropogósak is, akkor ráteszünk 3-4 gerezd fokhagymát összenyomva. Ezzel tovább pirítjuk és folyamatosan kevergetjük. Ráborítjuk a tésztát, teszünk rá 1 evőkanálnyi cukrot, 3-4 evőkanálnyi sötét szójaszószt és alaposan kevergetve pirítjuk. Ezután 2-3 teáskanálnyi erőspistát teszünk bele, összeforgatjuk, majd tálaljuk.