Kefíres kovász
2015.07.17 11:46
Kefíres kovász (nekem ez a kovászfajta jön be, szebben megkel, mint a hagyományossal)
1 kis poharas kefírt összekeverünk 1 teáskanál cukorral és annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Kb. 1 nap múlva megjelennek rajta a buborékok. Ilyenkor én meg szoktam etetni 2 evőkanál kenyérliszttel és annyi vízzel, hogy ismét sűrű palacsintatészta legyen. Ismét hagyom dolgozni a konyhapulton, majd ha másnap már eléggé habos lesz, akkor használható, ha nem (mert esetleg nem volt elég meleg), akkor újra etetem. Ismét hagyom dolgozni, majd felhasználom. A maradékot ismét etetem és beteszem etetés után a hűtőbe. Amikor kell, akkor veszek ki belőle és visszapótlom a felhasznált mennyiséget és ez így megy tovább.