Kefíres kenyér

Kefíres kenyér

30 dkg kovász (nincs kovászod, akkor helyettesítsd 1 cs szárított élesztővel)
3 dl víz
3 ek kefír
65 dkg DW liszt (lehet kenyér liszt)
30 g burgonyapehely
2 ek olivaolaj

Az egészet dagasztógépbe tettem, dagasztottam, majd egy órát pihentettem. Deszkán ismét dagasztottam és ismét pihent kb. 1,5 órát, majd hajtogattam és újabb 1,5 óra pihentetés jött. Formáztam, betettem a sütőpapíros jénaiba, lefedtem a tetejével és másfélszeresére kelesztettem. Amikor kész lett, akkor bevágtam a tetejét, lefújtam vízzel és hideg sütőben indítva 200 fokon sütöttem. Az utolsó 10 percre levettem a jénai tetejét.
Amikor kivettem a sütőből, rácsra borítottam és megspricceltem hideg vízzel.