Joghurtos kenyér
2016.09.02 20:26
Joghurtos kenyér
1 kg BL-80 kenyérliszt
4 dl vÍz
15 dkg joghurt
7 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva
3 ek zsír
3 tk só
Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk duplájára kelni. Ismét átdolgozzuk és hajtogatjuk, majd 20 percet ismét pihentetjük. Ismét átgyúrjuk és formázzuk, majd szakajtóba tesszük. Hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik. A sütőbe betesszük a sütőkövet és 220 fokra melegtjük. Teszünk a sütőtérbe egy edénybe vizet is, hogy a kenyerünk párában sülhessen. Betesszük a kenyeret sülni. Az első 10 percben 220 fokon sütjük, majd a hőfokot levesszük 190 fokra. Amikor megsült a kenyér, rácsra tesszük, megspricceljük hideg vízzel és hagyjuk kihűlni.