Húsvéti sárga túró

Húsvéti sárga túró

 

1 liter nagy zsírtartalmú tej
10 tojás
1 cs vaniliáscukor
5 ek kristálycukor
1 citrom reszelt héja

A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilukadjon, majd hozzáöntjük a tejhez, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik. Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig.Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.