Házi mogyorókrém

Házi mogyorókrém 

100 g törökmogyoró 
75 g kókusz zsír (sima is jó) 
75 g 81%-os étcsoki
20 g kókusztejpor 
50 g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer

1. A mogyorót sütőpapíros tepsiben pörköljük (légkeveréses sütőben 150 fokon 15 percig). Közben 2-3x rázzuk meg a tepsit.

2. Ha kész, borítsuk konyharuhára és dörzsöljük meg jó alaposan, hogy a barna héja lemorzsolódjon. Nem fontos 100%-ban fehérnek lennie.

3. Egy megfelelő edényben keverjük össze a mogyorót a kókusz zsírral. Ha nem olvadt a zsír, mikrózzuk meg kicsit. Botmixerrel turmixoljuk össze a keveréket.

4. Törjük bele a csokit (ezt is meg lehet mikrózni előtte kicsit), majd keverjük hozzá az édesítőszert. Adjuk hozzá a kókusztejport is, ettől lesz szép sűrű. Jól keverjük össze.

Kész is! smile hangulatjel Jó étvágyat hozzá! grin hangulatjel