Gombócos káposzta
2015.07.17 06:32
A savanyú káposztát kimossuk. A darált húst tojással, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, rizzsel összekeverjük. A füstölt húst felkockázzuk. Egy fazékban alulra teszünk egy réteg káposztát, majd rá a darált húsos töltelékanyagból gombócokat, a gombócok köré füstölt húst. Ha ez kész megint egy réteg káposzta, majd megint a gombócok és a füstölt hús jön. A tetejét mindenképp káposztával fedjük.
Annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát épp ellepje! Közepes lángon főzzük. Mikor megfőtt, rántást csinálunk és a káposzta tetejére öntjük. Nem keverjük csak rázogatjuk és úgy oszlatjuk el az egész fazékban! Még 5 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk!
Gombócos káposzta
A savanyú káposztát kimossuk. A darált húst tojással, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, rizzsel összekeverjük. A füstölt húst felkockázzuk. Egy fazékban alulra teszünk egy réteg káposztát, majd rá a darált húsos töltelékanyagból gombócokat, a gombócok köré füstölt húst. Ha ez kész megint egy réteg káposzta, majd megint a gombócok és a füstölt hús jön. A tetejét mindenképp káposztával fedjük.
Annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát épp ellepje! Közepes lángon főzzük. Mikor megfőtt, rántást csinálunk és a káposzta tetejére öntjük. Nem keverjük csak rázogatjuk és úgy oszlatjuk el az egész fazékban! Még 5 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk!
