Fügés-csokoládés-mandulás sütemény

Fügés-csokoládés-mandulás sütemény
  • 1/4 bögre cukor,
  • 4 ek. puha vaj,
  • 3 tojás,
  • 1 bögre darált mandula,
  • 1/4 bögre liszt,
  • 1 kk. sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 1 kk. őrölt fahéj,
  • 2 ek. méz,
  • 1 tk. mandula aroma,
  • 8-10 darab friss füge,
  • mini fehér- és tejcsoki pasztillák díszítésnek.
A cukrot a puha vajjal és tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, lisztet a sütőporral, sóval és egyéb ízesítőkkel. Kivajazott piteformába öntjük a tésztát, majd a megmosott és félbevágott fügeszeletekkel (a szárait vágjuk le), apró fehér- és tejcsoki darabokkal kidíszítjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig sikeres tűpróba tesztig. Akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, biztosan élvezni fogjuk a mandula és füge aromáit egy süteményben összekapcsolva.