Fügés-csokoládés-mandulás sütemény
2015.09.04 16:37
Fügés-csokoládés-mandulás sütemény
- 1/4 bögre cukor,
- 4 ek. puha vaj,
- 3 tojás,
- 1 bögre darált mandula,
- 1/4 bögre liszt,
- 1 kk. sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 kk. őrölt fahéj,
- 2 ek. méz,
- 1 tk. mandula aroma,
- 8-10 darab friss füge,
- mini fehér- és tejcsoki pasztillák díszítésnek.
A cukrot a puha vajjal és tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, lisztet a sütőporral, sóval és egyéb ízesítőkkel. Kivajazott piteformába öntjük a tésztát, majd a megmosott és félbevágott fügeszeletekkel (a szárait vágjuk le), apró fehér- és tejcsoki darabokkal kidíszítjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig sikeres tűpróba tesztig. Akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, biztosan élvezni fogjuk a mandula és füge aromáit egy süteményben összekapcsolva.
