Fehér kenyér szénhidrátcsökkentett
Fehér kenyér szénhidrátcsökkentett
30 dkg kovász (Ha nincs, akkor 1,5 cs. szárított élesztő)
4 dl víz
67 dkg DW liszt (vagy kenyérliszt)
30 g burgonyapehely
10 g só
30 g margarin vagy vaj
Az egészből közepesen lágy tésztát gyúrunk. Pihentetjük 1 órát. Ezt megismételjük. Majd hajtogatjuk és pihentetjük 1/2 órát. Formázzuk, sütőpapíros jénaiba tesszük és ismét pihentetjük kb. 1/2 órát. Bevágjuk a tetejét, lefújjuk vízzel, majd a jénai tetejét is lefújjuk, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot levesszük 190 fokra és majdnem készre sütjük. Amikor már pirul a kenyér, akkor levesszük a jénai tetejét és úgy sütjük tovább. Amikor szép piros lett, akkor kivesszük, rácsra tesszük és hideg vízzel lespricceljük. Hagyjuk kihűlni.