Fánk sütőben sütve

Fánk sütőben sütve

50 dkg finomliszt
5 dkg margarin
7 dkg cukor
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tej
15 teáskanál lekvár/ dzsem

A fenti hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Nekem kb. 15 db lett ebből a mennyiségből.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Feles pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. 165-170 fokos sütőben készre sütjük.